Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ulusları kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Moody's'in ardından Güney Kore'nin notunu yükselterek AA- seviyesine çıkardı. Suudi Arabistan ile aynı not seviyesine çekilen Güney Kore'nin kredi notu, Japonya ve Çin'in de 1 not üzerine işaret ediyor.

Not artışının Kore'nin "güvenli varlık" statüsüne duyulan güven bakımından önemli olduğunun altını çizen Singapur'daki Barclays Plc'nin kıdemli bölge ekonomistlerinden Wai Ho Leong, ülke varlık fonlarından daha fazla sermaye akışı beklediklerini belirtti.

Fitch'in not artışı, finansal çalkantı döneminde Güney Kore'nin nispeten güçlü pozisyonunu teyit eden 2. karar oldu. Moody's de 27 Ağustos da Güney Kore'nin notunu bir kademe yükselterek Aa3'e çıkararak, Çin ve Japonya ile aynı seviyeye getirmişti.

En büyük üç reyting kurumunun 2'sinin diğer ülkelerin kredi notunu Avrupa'daki borç krizi gerekçesiyle düşürürken, Güney KOre'ninkini yükselttiğinin altını çizen Korea Investment&Securities Co.'nun ekonomistlerinden Jun Min Kyu, bunun S&P'den de benzer hamle gelmesi ihtimalini artırdığını söyledi.