Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Alman mahkemesinin kararı ve Fed'den gelebilecek teşvik beklentileriyle yükselerek son 4 yılın en yükseğine yakın seviyelerde seyrediyor.

JPMorgan Chase & Co. ve Travelers Cos. en az yüzde 1'lik artış gösterdi. PulteGroup Inc., konut üreticilerin rallisine katılarak yüzde 6.1 çıkış gösterdi. Facebook Inc., Mark Zuckerberg'in mobil cihazlarla ilgili attıkları yanlış adımları gözden geçirdiklerini açıklamasıyla yüzde 5.4'lük tırmanış gösterdi. Apple Inc., yeni iPhone'un piyasaya çıkışı öncesi dalgalı bir seyir izledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saatiyle 12:27'de 1,437.24 puana çıktı. Dow Jones 24.43 puan, yüzde 0.2, çıkış göstererek 13,347.79 puana ulaştı. S&P 500 hisselerinin bu raporun yazıldığı sıradaki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 17 üzerinde seyretti.

New York merkezli Wells Fargo Advantage Funds şef hisse stratejisti John Manley, "Bernanke çok önemli bir rehber edindi kendisine, ve eğer önümüzdeki iki veya üç yıl içerisinde haksız çıkarsa, oranları çok düşük tutmasından kaynaklanacak" dedi.

Fed, politika yapıcılarının ilave teşvik sunacağı söylentilerinin yoğunlaştığı bir ortamda bugün 2 günlük toplantısına başladı. Bloomberg tarafından görüşü alınan ekonomistlerin üçte ikisi Fed'in büyük ihtimalle 3. raund tahvil alımına gideceğini ifade etti. Yine aynı ankete göre merkez bankası 2015 yılına kadar faiz oranlarını yüzde 0'a yakın seviyelerde tutacak.