Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore Merkez Bankası, daha sert küresel yavaşlama için yeterli politika imkanı bırakmak üzere politika faizini sabit tutma kararı aldı. Merkez Bankası'nın başkanı Kim Choong Soo ve diğer politika yapıcılar politika faizi olan 7 günlük geri alım faizini Temmuz'daki sürpriz indirimin ardından bugün yüzde 3'te bıraktı. Bloomberg anketine katılan 16 ekonomistin yalnızca 1'i bu hamleyi doğru öngörebildi.

Avrupa'daki borç krizinin ihracatı azaltarak, güven üzerinde baskı oluşturmasıyla Asyalı politika yapıcılar, daha fazla küresel genişletmeye gitme baskısıyla karşılaşıyor. Güney Kore Maliye Bakanlığı bu hafta 5.9 trilyon wonluk harcama ve vergi indirimine giderken, bütçe ve mali gücü korumak için çalışacaklarını vurguladı.

Kararın hayal kırıklığına uğrattığını belirten Credit Agricole CIB'nin kıdemli stratejistlerinden Frances Cheung, bu kararın ardında güçlü bir argüman göremediğini söyledi.

Faiz kararının ardından won, dolar karşısında büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1,126.65 seviyesinden işlem gördü. Kospi Endeksi ise yüzde 0.2 yükseldi.