Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Fed'in para politikası toplantısından çıkacak karar beklenirken Tokyo Borsası artış kaydetti. Nakliye şirketleri, Avrupa tarifelerinin artacağı beklentisiyle değerlendi.

Japonya'nın en büyük nakliye şirketi Nippon Yusen K.K. yüzde 5.2 değerlendi. Kansai Electric Co. yükseldi. Apple Inc.'in batarya tedarikçilerinden TDK Corp., iPhone 5'in çıkması sonrasında yüzde 5.9 artış kaydetti. Itochu Corp., Nikkei gazetesinin şirketin Dole Food Co.'nun paketli gıda ürünü birimini almayı görüştüğünü yazması sonrasında yüzde 1.1 primlendi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.7 kazançla 9,020.08 puana çıktı. Yatırımcıların Fed'den QE3 beklemesiyle işlem hacmi 30 günlük hareketli ortalamanın yüzde 6.1 altında seyretti. Geniş kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.5 artışla 745.83 puana yükselerek, daha erken saatlerde kaydettiği yüzde 0.4'ü bulan kayıplarını sildi.

Piyasaların QE3 beklentisinden ötürü bir miktar kaygılı olduğunu belirten DBS Private Bank'ın yatırım genel müdürü Lim Say Boon, QE3 olursa piyasaların bu derece bi endişe döneminin ardından daha da fazla ralli yapacağını söyledi.

Topix Endeksi 27 Mart'ta kaydettiği bu yılın zirvesinden Avrupa, Çin ve ABD'ye ilişkin endişelerle yüzde 15 düştü. Endeks, defter değerinin 0.9 katından fiyatlanıyor. Bu oran Standard&Poor's 500 Endeksi için 2.2; Stoxx Europe 600 Endeksi içinse 1.5 katında seyrediyor.