Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası'nın iki günlük toplantısının ardından bugün ekonmiyi desteklemek adına daha fazla teşvik adımı atacağına dair spekülasyonlar ile birtakım yatırımcının altının şişirildiği fikri ile hareket etmesi sonucu kıymetli metal dalgalı seyir izliyor. Paladyum ise şubat 2008'den beri en uzun kazanç serisine hazırlanıyor.

Spot altının onsu önce yüzde 0.3 değer kazanmasının ardından Singapur'da yerel saatle 11.17'de pek fazla değişim göstermeyerek 1,731.63 dolardan alıcı buluyor. Kıymetli metal dün altı ayın yükseği olan 1,746.90 doları gördü. Bloomberg veri tabanına göre ETF'deki altın varlıkları dün 2,489.104 ton rekorunu kırdı. New York Comex'teki aralık vadeli altın pek fazla değişim göstermeyerek ons başına 1,734 dolardan işlem gördü.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bugün sonlanacak olan iki günlük toplantısının öncesinde dolar, euro karşısında dört ayın düşüğünden işlem görüyor. Bloomberg araştırmasına katılan ekonomistlerin üçte ikisi merkez bankasının kısaca QE diye anılan parasal genişlemeye üçüncü bir tur gideceğini tahmin ediyorlar.Alman mahkemesinin Euro Bölgesi kurtarma fonunu şartlı da olsa desteklemesini ardından euro dün, dolar karşısında yükseliş yaşadı. Altın ise dolarla ters orantılı hareket ediyor.