Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Fed'in dolar üzerinde değer düşürme etkisi olan üçüncü tur tahvil alım programına başlayacağı spekülasyonunun etkisiyle dolar, yen karşısında 7 ayın en düşüğüne işaret etti. ABD doları, euro karşısında ise 4 ayın en düşük seviyesine geri çekildi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın kurtarma paketinin en önemli şartı olan kemer sıkmalar konusunda koalisyon ortakları tarafından 4 gün içinde 2. kez reddedilmesinden ötürü eurodaki kazançlar sınırlı oldu. Yeni Zelanda doları, ülkenin merkez bankasının faizi sabit tutmasının ardından son 4 ayın en yüksek seviyesine yakın seyretti.

FX Prime Corp.'un kıdemli yönetici direktörü Marito Ueda, Fed'in QE3 açıklayacağı beklentisinin doları baskıladığını söyledi.

Dolar, yen karşısında 77.65'den 14 Şubat'tan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.2 aşağıda 77.70'den işlem görüyor. ABD doları, euro karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 1.2923'e geriledi. Dolar, dün euro karşısında 1.2937 seviyesinden 11 Mayıs'tan bu yana en düşüğüne işaret etmişti. Euro, yen karşısında dünkü yüzde 0.5 oranındaki kazancının ardından bugün büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 100.41'de seyretti.