Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların Fed'den gelecek ve yeni bir tahvil alım raundunu açıklayabilecek duyuruyu beklemeleriyle düşüşe geçerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son 3 günde ilk kez düşeceği sinyalini verdi.

Intel Corp. ve Advanced Micro Devices Inc., Citigroup Inc.'in her iki bilgisayar yapıcısının hisselerine yönelik tavsiyelerini düşürmesinin ardından geriledi. Abercrombie & Fitch Co., olayla ilgili bir yetkilinin aktivist yatırımcı Ralph Whitworth tarafından şirkete harcama ve uluslararası mağazalarda kesintiye gitmesini söylediğini açıklamasının ardından Almanya işlemlerinde yüzde 1.6 geriledi.

S&P 500 Eylül vadelileri yüzde 0.1 düşerek New York saatiyle 07:28'de 1,437.8 puana indi. Endeks, 7 Eylül'de Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımını onaylamasıyla son 4 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı. Dow Jones vadelileri 14 puan, yüzde 0.1, kayıpla 13,347 puan oldu.

Commerzbank AG küresel hisse ekonomisti Peter Dixon, "Piyasaların Fed'den istediği açık uçlu bir taahhüt, ve Bernanke'nin bugün bunu açıklayıp açıklamayacağı kesin değil" diyerek, piyasaların son zamanlarda Bernanke'nin söylediklerini aşırı yorumlamaktan dolayı biraz suçlu olduğunu ifade etti.

Bloomberg tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin neredeyse üçte ikisi, Fed'in bugün bir üçüncü raund parasal genişleme açıklayacağını tahmin ettiler. Yine ekonomistlerin beklentilerine göre merkez bankası sıfıra yakın faiz politikasını 2015 yılına kadar sürdürecek. Fed, daha önce gerçekleşen iki parasal genişleme raundunda 2.3 trilyonluk tahvil alımı gerçekleştirdi.