Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, yen karşısında son 7 ayın en düşük seviyesine gerilerken, ABD hazine tahvilleri Fed'den gelebilecek teşvik önlemleri spekülasyonlarıyla yükseldi. Avrupa hisseleri, European Aeronautic, Defence & Space Co. ve BAE Systems Plc'nin birleşme planları üzerine düşmesiyle geriledi.

Dolar yüzde 0.2 zayıflayarak New York saatiyle 06:50'de 77.71 yen oldu. 10 yıllık hazine tahvil faizleri 2 baz puan düştü. Hollanda'da yapılan seçimler sonrası 10 yıllık Alman ve Hollanda tahvilleri arasındaki fark Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi, BAE'nin yüzde 6.1 ve EADS'nin yüzde 8.4 değer kaybetmesiyle yüzde 0.4 düştü. Standard & Poor's 500 Endeks vadelilerindeki gerileme yüzde 0.2 olurken, petrolün varil fiyatı yüzde 0.2 artarak 97.19 dolar oldu.

Bloomberg tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin neredeyse üçte ikisi, Fed'in bugün bir üçüncü raund parasal genişleme açıklayacağını tahmin ettiler. DBS Private Bank şef yatırım yetkilisi Lim Say Boon, "Piyasalar parasal genişleme beklentisinden ötürü biraz heyecanlı" diyerek olası bir QE3'ün piyasalara daha da ileri bir ralli yaptıracağını belirtti.

Stoxx 600 Endeksi Temmuz 2011'deki en yüksek seviyesinden geriledi. EADS ve BAE Systems, Barclays Plc'nin her iki şirketin hissedarlarının da dünkü birleşme açıklamasından sonra pozisyonlarını değiştireceğini söylemesinin ardından düştü.