Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yatırımcıların Fed toplantısından yeni bir parasal genişleme raundu çıkacağını beklemesiyle çok değişmedi. Pall Corp., çeyrek dönemsel kazançlarının beklentileri aşmasıyla yüzde 7.9'luk bir ralli yaptı. Abercrombie & Fitch Co., olayla ilgili bir yetkilinin aktivist yatırımcı Ralph Whitworth tarafından şirkete harcama ve uluslararası mağazalarda kesintiye gitmesini söylediğini açıklamasının ardından Almanya işlemlerinde yüzde 1.6 yükseldi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek New York saatiyle 10:12'de 1,437.73 puana ulaştı. Dow Jones ise 16.12, yüzde 0.1, puanlık yükselişle 13,349.47 puan oldu. S&P 500 hisselerinin işlem görme hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 13 altında seyretti.

New york merkezli Roosevelt Investment Group Inc. yetkilisi Jason Benowitz, piyasanın yakın dönemdeki hareketlenmesini Fed'in belirleyeceğini belirterek "Küresel ekonomi zayıf, ve piyasaların ivmesini devam ettirebilmesi için merkez bankalarından teşviğe ihtiyacı var" dedi.

Bloomberg tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin neredeyse üçte ikisi, Fed'in bugün bir üçüncü raund parasal genişleme açıklayacağını tahmin ettiler. Yine ekonomistlerin beklentilerine göre merkez bankası sıfıra yakın faiz politikasını 2015 yılına kadar sürdürecek. Fed, daha önce gerçekleşen iki parasal genişleme raundunda 2.3 trilyonluk tahvil alımı gerçekleştirdi.