Advertisement

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Brezilyalı futbolcu Alex de Souza'nın büyük bir oyuncu olduğunu belirterek, ''Efsane değil, efsane ayrı bir şey'' dedi.

Yıldırım, Alex ile teknik direktör Aykut Kocaman arasında yaşananlarla ilgili soru üzerine, ''Alex, Fenerbahçe'nin bir değeridir. Kırgın olabilir. Ben de kardeşime kızıyorum. Ama ben bunu twitter'da yazsam her gün kavga çıkar. Bu takımın patronu Aykut Kocaman'dır. 1-2 maç oynamadı diye kavga haline getirmek olmaz'' şeklinde konuştu.

Alex'in problemi olmadığını ve Brezilyalı futbolcunun mukavelesinin teknik direktörün raporu doğrultusunda gerekirse uzatılabileceğini kaydeden Aziz Yıldırım, ''Alex buranın değeridir, kıymetini bileceğiz. O da kendi kıymetini bilecek. Aykut Kocaman ona 'seni oynatmayacağım' demiyor ki. 'Bazı maçlarda sen ağabeylik yapacaksın, bana yardımcı olacaksın' diyor. Belki gelecekte antrenör olur'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ''Alex kaptanımız, büyük oyuncu. Efsane değil, efsane ayrı bir şey'' dedi.

Alex'e efsane dememesinin tartışılabileceğinin belirtilmesi üzerine Aziz Yıldırım, ''(Alex efsane değil) sözünü siz her şeye efsane demenizden dolayı söyledim. Alex'e efsane diyebiliriz. Kulübe katkı yapmışlarsa, bir yere gelmişse onu onure etmek için söylersiniz. Şimdi herkese efsane deniyor. O yüzden bu kelimelere karşı çıkıyorum'' şeklinde konuştu.

Alex'in heykelinin dikilmesine karşı çıkmadığını vurgulayan Yıldırım, ''Bu ülkede bir tek Atatürk'ün heykelinin yapılması için öncülük yaparım. Şahsımla ilgili bile heykel dikilmesini istemedim. Ama Alex'in heykelini yapanlara da karşı çıkmam. Müsait olursam açılışa giderim, değilsem gitmem'' diye konuştu.



-''Meireles'e 'gelme' dediler''

Aziz Yıldırım, Meireles'in, Şampiyonlar Ligi'nden elenilmesinin ardından transfer edilmesiyle ilgili eleştirilerle ilgili soruya karşılık da ''Meireles gelmiyor ki kardeşim'' dedi.

Portekizli oyuncunun daha önce Türkiye'de bazı oyuncularla konuştuğunu kaydeden Yıldırım, ''Meireles'e, 'Gelme, paranı alamazsın' dediler. Bir menajer kendi satacak diye önünü kesti. Sonra Ali Yıldırım gidip olayı çözdü'' diye konuştu.

''Aziz Yıldırım yokken Türkiye'ye kim geliyordu?'' diyen Yıldırım, ''Hagi'' denilmesi üzerine, ''Hagi de emekli oldu geldi. Bitti diye getirdiler, ama iyi oynadı, başarılı oldu'' dedi.



-''Kadın taraftarları azarlamadım''

Aziz Yıldırım, sadece kadınlar ve çocukların izlediği Gaziantepspor maçında sahaya inip, taraftarlara seslenmesinin ''azarlama'' olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''Hiçbir şekilde Fenerbahçe taraftarını azarlamam, kızmam. Manisa maçına 50 bin kadının gelmesiyle 3 Temmuz zihniyeti değişmeye başladı. 3 Temmuz zihniyetine darbeyi vuran kadınlar ve çocuklardır. Ben bunu bilmeyecek kadar aptal mıyım? Azarladı diyorlar, uyardım sadece ve 'lütfen' dedim.''



-''Bu bir şike davası değildir''

Aziz Yıldırım, şike davasıyla ilgili yargı süreci devam ettiği için fazla konuşmak istemediğini belirterek, ''Biz şikeden değil, silahlı örgütten dinlendik. Şikede her şey varsayım. Fenerbahçe'ye bunlarla 'şike yapmış' deniyorsa, Türkiye'de hiçbir kulüp 'ben yapmadım' diyemez. Biz şike yapmadık. Bu bir şike davası değildir'' dedi.

Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu ile ilgili ''gizli tanık'' şeklindeki iddialara tepki gösteren Yıldırım, ''Şekip Bey ile ilgili 'gizli tanık' sözleri çok çirkin. Fenerbahçe yöneticisi gizli tanık olmaz. İki tane gizli tanık vardı, ikisi de mahkemeye gelmedi. İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile hiçbir problem yok. Ben olduğum sürece buradalar. Nifak tohumları sokmaya kalkmasınlar'' dedi.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kendi menfaatlerini düşünerek CAS davasını çektiğini söyledi.

Bir soru üzerine, başkanlığı bırakmayacağını dile getiren Aziz Yıldırım, ''Bırakmam, ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe öyle kolay kolay pes etmez. Bu takım Kurtuluş Savaşı'nda ülke için mücadele etmiş. Kolay kolay pes etmeyiz. Başkan olup olmamam önemli değil. Kaderimiz diyeceğiz, bu hadiseyi yaşadık. UEFA'ya gittiğinde bu dosya, 'hepsi varsayım, yanlış tercüme mi?' diye geri yolladılar'' şeklinde konuştu.



-1 milyon üye projesi

Kulübün gelirlerini artırmak için iki büyük projeleri olduğunu vurgulayan Aziz Yıldırım, ''Birincisi kulübün üye sayısını 1 milyona çıkararak, 1 milyar doları olan Fenerbahçe yaratmak istiyoruz. Tüzükle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bunu 6 ay, 1 sene içinde yaparız. 5 yıl içinde Fenerbahçe bu rakamlara ulaşmış olur. Anne karnındaki çocukların da üye olması için çalışma yapıyoruz'' dedi.

İkinci proje konusunda çalışmalar sürdüğü için fazla bilgi veremeyeceğini kaydeden Yıldırım,''Yılda 200-300 milyon dolar getirecek bir çalışma var. Ön anlaşmayı imzaladık. 1 ay içinde bütün kamuoyuna anlatacağız. Çok büyük bir proje'' şeklinde konuştu.



-''Basketbolda Avrupa'dan gelen hakemlere hediye alınıyor''

Basketbolda Avrupa'dan gelen hakemlere hediyeler alındığını ileri süren Aziz Yıldırım, ''Avrupa'dan gelen her hakeme Kapalıçarşı'dan hediyeler alınıyor. Bu şike mi? Bunu zaten federasyon organize ediyor. Bazı şeyler vardır, yapılır ama bu satın alma anlamına gelmiyor. Hakemler alışmış, geliyor alıyorlar. Ama yine de yeniliyoruz. Ben kestim bir ara her maç yenilmeye başladık'' diye konuştu.