Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Fed'in açık uçlu tahvil alımı yaparak dünyanın en geniş ekonomisini destekleyeceği açıklamasının ardından son 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

BHP Billiton Ltd. ve Rio Tinto Group, Avustralya Hazine Bakanı'nın, ülkedeki kaynak patlamasının devam edeceğini açıklamasının ardından sırsıyla yüzde 5.8 ve yüzde 6.5 değer kazandı. Lonmin Plc, Güney Afrika'daki platin madeninde grev yapan işçilerle görüşmelerini sürdürmesiyle beraber yüzde 4.8 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:30'da yüzde 1.1 yükseldi ve 275.51 puana ulaşarak 7 Temmuz 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Gösterge endeksi bu haftalık toplam yükselişini yüzde 1.2'ye taşırken, 4 Haziran'da gördüğü yılın en düşük seviyesinin yüzde 18 üstüne çıktı.

Attica Wealth Management direktörü Theodore Krintas, bu tür likiditenin piyasalara çok yardımcı olduğunu ifade etti. Krintas, Avrupalı maliye bakanlarının gerçekleştireceği toplantıdan olumlu haberler almaları halinde bu hareketlenmenin daha da çok ivme kazanacağına inandığını söyledi.