Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İsviçreli yatrımcı, Fed'in parasal genişleme politikalarının hisse fiyatlarını "yapmacık" bir şekilde yükselttiğini, doları zayıflattığını ve yüksek enflasyonun tohumlarını ektiğini ifade ederek, "Eğer ben Bernanke gibi işleri sarpa sarsaydım, şimdiye kadar kesin istifa ederdim" dedi.

Faber sözlerine, "QE, hisse fiyatları yukarı çıkan zenginlere yardım ediyor; para sokaktaki yaşam pahalılığıyla boğuşan insanların cebine gitmiyor" diyerek devam etti.

Fed'in dün açıkladığı 3. raund parasal genişlemenin ardından dünya genelinde Borsaların çoğu yükselişe geçerken, dolar değer kaybetmeye başladı.

2008'de başlayan krizden bu yana Fed 2 tur parasal genişlemede ekonomiye 2.3 trilyon enjekte ederken, son parasal genişleme raunduyla birlikte açık-uçlu olarak aylık 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alımına gideceğini söyledi.

Bir diğer gayrımenkul yatırımcısı Donald Trump, Fed'in verdiği karardan sonra yaptığı açıklamada "Benim gibi insanlar bundan yararlanacak" demişti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke ise Fed müdahalelerinin tek başına ekonomiyi kurtarmayacağını söyleyerek Amerikan Kongresi'nin de daha hızlı ekonomik toparlanma için gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti.