Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül Pazartesi günü 06.00-13.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını, 17 ve 18 Eylül'de okul çevrelerindeki açık, sokak ve katlı otoparklarda 2'şer saatlik ücretsiz park yapılabileceğini söyledi.

Gaziantep'ten İstanbul'a dönen Topbaş, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin hazırlıklarını anlattı.

Topbaş, ''17 Eylül Pazartesi günü 06.00-13.00 saatleri arasında toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. 17 ve 18 Eylül'de okul çevrelerindeki açık, sokak ve katlı otoparklarda 2'şer saatlik ücretsiz park yapılabilecek'' dedi.

Kadir Topbaş, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara, yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcında bireysel araç yerine toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ettiklerini söyledi.

Alınan önlemler kapsamında, bin 559 polis, bin jandarma ve 800 zabıtanın görev yapacağını kaydeden Topbaş, vatandaşların da vereceği destekle eğitim-öğretim yılına başarılı bir şekilde başlanması temennisinde bulundu.

Topbaş, öğrenci zammının iptal edilmesine ilişkin de, zammın tepki sonucu değil, yaptıkları değerlendirme sonucu geri alındığını söyledi.

Kadir Topbaş, ''Öğrenci zamlarını geri alarak, bir noktada bütün öğrencilere burs vermiş oluruz diye düşündük. Bu yıl zam yapmamakla öğrencilere toplamda aylık 2 milyon 250 bin TL, yıllık da 27 milyon TL destek vermiş oluyoruz'' şeklinde konuştu.

Toplu taşımada ayrıcalıklı yol uygulamasının başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Topbaş, İstanbullulara toplu taşıma keyfini yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Öğrenci servislerine kilometre bazında yapılan zammın makul olduğunu vurgulayan Topbaş, ''Her şeyden önce öğrencilerimize 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibarıyla başarılar diliyorum. Eğitim kurumlarına ve bu kurumlarda görev yapan öğretmenlerimize, müdürlerimize başarılar diliyorum. Onların başarısı, ülkenin başarısı anlamına gelmektedir'' şeklinde konuştu.

Topbaş, Sarıyer Belediyesi'nin, evlendirme dairesi ve kültür merkezi inşaatı şantiyesine Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince baskın düzenlendiği iddiasına ilişkin de şunları kaydetti:

''Orada bir yanlış anlama var. Yıkım yok. Daha önce Sarıyer Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında bir mutabakat var. Çalışmalar devam ediyordu. Sarıyer Belediye Başkanı biraz acele davrandı. Genel Sekreterimizin geçirdiği kaza nedeniyle de biraz aksama oldu. Devletin devamlılık esası bizim için her şeydir. Bizim yönetim anlayışımızda halkımıza eziyet etmek yoktur. Siyaseti görev alanlarımızda kullanmayı düşünmedik. Bizimle koordineli çalışırlarsa, siyaset yapmazlarsa çok daha iyi bir hizmeti hep birlikte veririz.''