Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın vadelileri, merkez bankaları tarafından açıklanan teşvik önlemlerinin sarı metale olan talebi arttırmasıyla beraber son 7 ayın en büyük haftalık kazancına doğru ilerliyor. Fed, geçtiğimiz hafta ABD ekonomisini canlandırmak için parasal genişlemeye gideceğini açıklarken, Avrupa ve Japonya merkez bankaları da ekonomik büyümeyi hızlandırmak için adım atacaklarına dair söz verdiler.

Miami merkezli Atyant Capital fon yöneticisi Pratik Sharma, "Hükümetin ekonomik büyümeyi hızlandırmak için sisteme çok fazla likidite enjekte etmeleri açık olduğundan insanlar altına yöneliyorlar" dedi ve enflasyon endişelerinin tekrar gün yüzüne çıktığını ekledi.

Aralık vadeli altın yüzde 0.9 yükselerek New York saatiyle 10:42'de Comex'te 1,786.20 dolar oldu. Altının fiyatı üst üste 5. haftalık kazancını tamamlamaya hazırlanırken bu periyod Şubat başından bu yana ulaşılan en uzun periyod oldu. Erken saatlerde sarı metal 1,790 doları görerek 29 Şubat'tan bu yana görülen en büyük ralliyi daha da genişletmişti.