Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalyan otomotiv devi Fiat Üst CEO'su Sergio Marchionne, İtalya Başbakanı Mario Monti'ye, İtalya'da kalacaklarını taahhüt etti.

Hafta başında verdiği bir demeçle; firmasının İtalya'daki geleceğinin tartışılmasına neden olan Marchionne ve firmanın başkanı John Elkann, dün akşam saatlerinde başbakanlık sarayı Chigi'de, başbakan Mario Monti ile 5 saati aşan bir görüşme yaptı.

Görüşme sonrası başbakanlıktan yapılan açıklamada, Fiat'ın İtalya'daki endüstriyel varlığını korumayı taahhüt ettiği bildirildi.

Hükümet ile Fiat'ın ilerleyen günlerde, şirketin rekabet gücünün geliştirilmesi için gereken şartları belirleyecek bir çalışma grubu oluşturacağı ve bu grubun bir araya geleceği kaydedildi.

İtalyan otomotiv devinin ülkede yatırım yapmak için niyetini beyan ettiği ancak doğru anı beklediği dile getirildi.

Fiat CEO'su Marchionne, hafta başında bir gazeteye verdiği demeçte, ''Fiat'ı, yurtdışından kazandıklarımla İtalya'da tutacağım'' diyerek, otomotiv devinin Türkiye, Brezilya ve Polonya gibi ülkelerde bulunan fabrikalarının, İtalya'ya göre firmaya daha çok getirisi olduğunu ima etmişti.

Marchionne aynı röportajda, firmasının Avrupa'da 700 milyon avroluk bir kayıp yaşadığını, Avrupa'yı ağır etkileyen bu kriz dolayısıyla 2012'de yatırım yapmanın ölümcül olabileceğini, 2014'e kadar piyasalar adına iyi bir şey göremediğini ifade etmişti.

Sergio Marchionne'nin, daha önce verdiği 20 milyar avroluk yatırım sözünün kesin olmadığını açıklaması üzerine teknokrat kabineden bazı bakanlar ve sendikalar, Fiat'tan İtalya'daki geleceğini açıklığa kavuşturmasını istemişti.