Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, doların Ağustos ayından bu yana en büyük kazancına doğru ilerlemesiyle, sarı altına olan talebin düşmesinin ardından geriledi.

Dolar, diğer Dövizlerin bulunduğu sepet karşısında yüzde 0.5 değer kazanarak 1 Ağustos'tan bu yana en büyük kazancını kaydetmeye doğru ilerliyor. Doların bu yükselişinde Avrupalı liderlerin bankacılık birliği konusunda görüş birliğine varamaması ve Almanya'da iş güveninin üste üste 5. ay düşmesi katkıda bulundu. Altın ise küresel ekonomik teşviklerin para birimlerini zayıflatacağı öngörüsüyle 5 haftadır ralli yapıyordu.

R.J. O’Brien & Associates kıdemli traderı Phil Streible, Avrupa'daki belirsizliğin doları daha da yukarı ittiğini söyledi ve artık bazı noktalarda sertleşme görüldüğünü ifade etti.

Aralık altın vadelileri yüzde 0.7 düşerek New York saatiyle 09:47'de Comex'te 1,766 dolar oldu. Bu rakam, aktif kontrat için 2 Ağustos'tan bu yana en büyük düşüşe işaret etti. Külçe altın 21 Eylül'de 1,790 doları görerek Şubat ayından beri en yüksek seviyeye ulaşmıştı.