Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Luoyang Yizong İslamic Food Şirketi Genel Müdürü Guan Qunsheng, helal gıda ile ilgili Türkiye'de bir ortaklık kurmayı düşündüklerini belirterek, ''Türkiye'de gerekli bir takım pazar araştırmalarını yaptıktan sonra olumlu bir karar alırsak, kendi marketler zincirimizi açmayı düşünüyoruz'' dedi.

Qunsheng, Çin'de 20 milyonun üzerinde Müslüman bulunduğu ve helal gıda sektörünün bilinir olduğunu belirterek, özellikle dana, koyun ve tavuk eti ürettiklerini ve kendi ürünlerini Türkiye'ye tanıtmak ve pazara girmek istediklerini kaydetti.

''Türkiye'de gerekli bir takım pazar araştırması yaptıktan sonra olumlu bir karar alırlarsak, kendi marketler zincirimizi açmayı düşünüyoruz'' diyen Qunsheng, şunları kaydetti:

''Özellikle Türkiye'nin bu et işleme sektöründeki teknolojiyi kendi ülkemizde de kullanmak istiyoruz. Bizim ürünümüzün, Türklerin ağız tadına uygun olduğunu düşünüyoruz. TUSKON'un düzenlediği iş forumu sayesinde Türkiye'nin çok büyük bir pazar olduğunu fark ettik. Helal gıda ile ilgili bir ortaklık kurmayı düşünüyoruz. ABD ve Avrupa'daki ekonomik kriz ülkemizde ciddi bir takım etkilere neden oldu. Başka pazarlarla iş birliğimizi arttırarak bu ekonomik krizi fırsata çevirmek istiyoruz. Helal gıda üreticileri olarak, Türkiye'nin nüfusu itibariyle çok büyük bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Tavuk ürünleri ile ilgili aklımızdaki proje netleşirse, bir yatırım yapabiliriz.''



-''Çin parasıyla ticaret yapmak istiyoruz''

Qunsheng, kendi paralarıyla doğrudan ticaretin başlamasıyla Türkiye ile Çin arasındaki ticaretin daha da gelişeceğini ifade ederek, ürünlerin paketlenmiş hazır halde deniz yoluyla Türkiye'ye getirilip, satışa sunulacağını söyledi.

Şartlar uygun olduğu takdirde Türkiye'de fabrika kurabileceklerini, ancak bunun gelen talebe bağlı olacağını anlatan Qunsheng, ''Türkiye ile ilişkilerin bu sektörle ilgili çok verimli geçeceğine inanıyorum. Malezya'ya da ihracatımız var. Ürünlerimiz, Malezya'da büyük ilgi görüyor. Türkiye'nin Avrupa'ya yakın bir pazar olması bizim için de avantaj'' diye konuştu.

Qunsheng, aynı zamanda Türkiye'nin zeytin yağının çok kaliteli olduğunu öğrendiklerini aktararak, ''Türk zeytin yağını da ithal etmek istiyoruz. Çin'de market zincirimizde bu zeytin yağlarını satışa sunacağız'' dedi.

AA