Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, teknoloji firmalarının ralli yapmasıyla dün yaşadığı 4 haftanın en sert düşüşünden toparlandı. ABD endeks vadelileri yükselirken, Asya hisseleri düştü.

Dünyanın en büyük şirket yazılım üreticisi SAP AG, yıl bütünü gelir tahminlerini artan lisans satışları sonrası arttırırarak yüzde 4.1 değer kazandı. Volvo AB ve Nordea Bank AB, tahminlerin altında kalan üçüncü çeyrek gelir verileriyle yüzde 3.5'ten daha fazla düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi gün içerisindeki yüzde 0.4'lük düşüşünü toparlayarak Londra saatiyle 11:22'de yüzde 0.4 artarak 269.36 puana yükseldi. Gösterge endeksi, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım programını açıkladığı günden bu yana kaydettiği kazançların neredeyse tamamını sildi. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.3'lük çıkış gösterirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 düştü.

Hisseler günün erken saatlerinde Euro Bölgesi hizmet aktivitesinin Ekim ayında beklenenden daha çok düştüğünü ve Almanya'da iş güveninin düştüğünü gösteren ayrı raporlar üzerine geriledi. Markit Economics'in bugün yaptığı açıklamaya göre Euro Bölgesi'nde her iki sektörden de satın alım yöneticilerinin bulunduğu bir bileşik endeks Eylül ayında 46.1'den Ekim ayında 45.8'e geriledi. Ekonomistlerin bu yöndeki beklentileri ise 46.5 olarak gerçekleşmişti.