Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman tahvilleri, Yunanistan'ın ilave fon alacağı söylentilerinin güvenli varlıklara olan talebi azaltmasıyla son 3 günde ilk kez düştü.

10 yıllık tahvil faizleri, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Portekiz'in 1.5 milyar euro (1.94 milyar dolar) getirecek ekonomik programını gözden geçirmesinin ardından son 5 haftanın en yüksek seviyesine doğru çıktılar. Handelsblatt'ın haberine göre, Yunanistan ikinci yardım ödemesinde 20 milyar euroya varan bir kredi alacak. İspanyol ve İtalyan tahvilleri bugün yükseldi.

RIA Capital Markets Ltd. sabit gelir stratejisti Nick Stamenkovic, "Risk piyasaları satışlardan sonra istikrara ulaştı ve çekirdek ülke tahvillerine güvenli kaynak olarak ilgiyi düşürdü" diyerek Portekiz'in son yardım ödemesine ulaşması ve Yunanistan'ın yeni bir ödeme için anlaşmaya yaklaşmasının etkili olduğunu belirtti.

10 yıllık Alman tahvil faizleri Londra saatiyle 10:01'de 6 baz puan, yüzde 0.06 artarak yüzde 1.62 oldu. 10 yıllık İspanyol tahvilleri 4 baz puan gerileyerek yüzde 5.53'e, aynı vadeli İtalyan tahvilleri ise 4 baz puanlık düşüşle yüzde 4.80'e indi. Alman tahvilleri bu yılın düne kadar yıl genelinde yüzde 2.6 getiri sağladı.