Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, dünyanın en büyük kullanıcısı Çin'de ekonominin yavaşladığı sinyalini veren göstergelere rağmen, ikinci büyük kullanıcı ABD'de ekonominin toparlandığını gösterebilecek verilerin açıklanmasından önce son 6 günün ilk yükselişini gerçekleştirdi.

Çin hükümetinden bir yetkili yaptığı açıklamada sanayi üretiminin önümüzdeki çeyrekte geçtiğimiz üç aydan daha güçlü olacağını ve 2012 için belirlenen yüzde 7.5'lik büyüme hedefine yaklaşmak için yardım edeceğini belirtti. China Securities Journal haberine göre, Çin önemli inşaat projelerini desteklemek de dahil olmak üzere bazı önlemler alarak istikrarı sağlamak istiyor.

Aralık vadeli bakırın tonu yüzde 0.8 değer kazanarak Londra saatiyle 09:57'de Londra Metal Borsası'nda 7,880 dolar oldu. New York Comex'te ise Aralık vadelilerin poundu yüzde 0.4 yükseldi ve 3,582 dolara çıktı. Vadeliler, düne kadar geçen dört günlük sürede yüzde 4.9'luk değer kaybı yaşadı.

Bugün ABD'de açıklanacak veriler, dayanıklı tüketim malı siparişlerinin 3 yılın en büyük düşüşünün ardından Eylül ayında yükseldiğini gösterebilir.