Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bilgisayar ve iletişim ürünleri gibi iş ekipmanlarına olan talep Eylül ayında düşerek, yatırım büyümesindeki yavaşlamanın ABD ekonomik büyümesinin hızını azaltabileceği sinyalini verdi.

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre gelecekteki harcamanın sinyali olarak görülen savunma dışı harcamalar Ağustos ayında yüzde 0.2 arttıktan sonra çok fazla değişiklik göstermedi. Bir diğer veri ise Tüketici Güveninin, istihdam piyasasında gösterilen sınırlı ilerlemeye rağmen yükseldiğini gösterdi.

IHS Global Insight ekonomisti Nigel Gault, "Firmalar büyük biletli yatırımlarda bulunmak için hazır hissetmiyorlar" diyerek, belirsizliğin ve küresel yavaşlamanın sermaye harcaması konusunda açık işaretler olduğunu dile getirdi. Gault, "3. çeyrek yumuşak oldu ve 4. çeyreğin de çok daha iyi olacağını görmüyoruz" dedi.

Caterpillar Inc. gibi bazı şirketler, Asya'dan Avrupa'ya talebin zayıflayacağı endişesi ve ABD'nin mali uçurumu göz ardı edemeyebileceği tehlikesi üzerine satış beklentilerini düşürdü.