Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, şirket kazançlarının düştüğü endişelerinin olduğu bir ortamda yatırımcıların ABD gayrısafi yurtiçi hasılası büyüme verilerini beklemesiyle düştü ve Stoxx Europe 600 Endeksi'nin son 3 haftada ikinci kez haftalık düşüş yaşayabileceği sinyalini verdi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de geriledi.

Avrupa'nın en çok inşaat ürününü elinde bulunduran cie. de Saint-Gobain SA, ikinci yarı operasyon karının beklenenden daha çok düşeceğini açıklamasıyla kayıp yaşadı. Pearson Plc., Penguin yayımları şubesini Bertelsmann SE'nin Random House yayımcılık şubesiyle birleştirebileceğini belirtmesiyle yüzd2 1.2 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi, ABD'den gelen raporlarda Apple ve Amazon gibi firmaların tahminleri karşılayamadığını rapor ettiğinin ortaya çıkmasıyla yüzde 0.4 geriledi ve Londra saatiyle 08:07'de 269.18 puan oldu. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.5 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.1 düştü.

Stoxx 600 hisseleri hafta genelinde şu ana kadar yüzde 1.9 geriledi. Endeks buna rağmen bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 4 Haziran'ın yüzde 15 yukarısında seyrediyor.