Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, şirket kazançlarında yaşanan düşüşün Asya hisselerini aşağı çekmesiyle diğer büyük para birimlerinin tamamı karşısında güçlendi.

Japon para birimi, tüketici fiyatlarının düşüşünü 5. aya taşıdığını gösteren bir raporun merkez bankasından teşvik ihtimalini güçlendirmesiyle günün erken saatlerinde dolar karşısında 4 ayın en düşük seviyesine geriledi. Euro, ekonomistlerin İspanya'da işsizliğin son çeyrekte yükselerek yeni bir rekor kırdığını gösterecek bir rapor beklemeleri üzerine haftalık düşüşünü tamamlamaya doğru yol aldı.

FX Prime Corp. kıdemli menajeri Marito Ueda, "Avrupa'nın durumunun düzgün olduğuna dair hiç güvenim yok" dedi. Yen, günün erken saatlerinde dolar karşısında 80.38'e gerileyerek 25 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi görmesine rağmen, Londra saatiyle 06:56'da yüzde 0.3 arttı ve 80.07 oldu. Japon para birimi euro karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 103.54'e yükseldi.

Avrupa'nın ortak birimi, 3 günlük düşüşün ardından çok değişmedi ve 1.2932 dolarda kaldı. MSCI Asya Pasifik Endeksi hisseleri Fanuc Corp. ve China Unicom Ltd. gibi şirketlerin tahminlerin altında kazanç açıklamasıyla yüzde 1.2 düştü.