Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, emtiaların düşmesi ve güçlenen doların külçe altına alternatif yatırım olarak talebi düşürmesiyle üçüncü haftalık düşüşünü genişleterek Londra'da değer kaybetti.

24 ham maddenin bulunduğu Standard & Poor's GSCI göstergesi, son 3 ayın neredeyse en düşük seviyesine geriledi. 6 büyük ticaret partnerini gösteren ABD Doları Endeksi, İspanya'da işsizliğin 3. çeyrekte rekor seviyeye yükseldiğini gösteren verilerle iki haftanın zirvesine çıktı. Altının üçüncü haftalık gerilemesi, geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana en uzun kayıp dönemi olacak.

Spot külçe altının onsu Londra saatiyle 09:39'da yüzde 0.5 gerileyerek 1,703.53 dolara indi. 24 Ekim'de 1,699 doları gören altın onsu, bu hafta genelinde yüzde 1 değer kaybetti. Aralık vadeli altının onsu New York Comex'te yüzde 0.5 geriledi ve 1,704 dolar oldu. Altın, 5 Ekim'de Avrupa'dan Çin'e merkez bankalarının ekonomik toparlanmayı hızlandırmak için teşvik önlemleri alacağını açıklamasıyla 10 ayın en yüksek seviyesi olan 1,796.05 dolara yükselmişti.

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan bugün açıklanacak bir veri, dünyanın en büyük ekonomisinin 3. çeyrekte yıllık yüzde 1.8 oranında genişlediğini gösterebilir. Bir önceki çeyrekte bu rakam yüzde 1.3 olmuştu.