Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Amazon.com Inc.'in tahminlerin altında sonuç açıklaması ve yatırımcıların ekonomik büyüme verilerini beklemesi üzerine düşerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin bu hafta yaşadığı düşüşü daha da genişleteceği sinyalini verdi.

Amazon, tahminleri karşılayamamasıyla erken New York işlemlerinde yüzde 1.3 değer kaybetti. Dünyanin piyasa değeri bakımından en değerli şirketi Apple, kar ve gelir beklentileri tahminlerin altında kalmasına rağmen yüzde 0.3 değer kazandı. Expedia Inc., kazançları analistlerin beklentilerini geçince yüzde 17 yükseldi.

S&P 500 Aralık vadelileri New York saatiyle 07:20'de yüzde 0.8 gerileyerek 1,397.4 puana indi. ABD hisseleri gösterge endeksi Ağustos ayından bu yana 1,400'ün altında kapanmadı. Dow Jones vadelileri 94 puan, yüzde 0.7, düşerek 12,962 puana indi.

KBL Richelieu Gestion portfolyo yöneticisi Clemence Bounaix, "Bir çok sektör için kar uyarısı aldık ve kazançlar beklenen kadar iyi değil" dedi.

S&P 500 Endeksi bu hafta genelinde kötüleşen kazanç resmiyle beraber yüzde 1.4 düştü. Endeks buna rağmen merkez bankalarının ekonomilerde genişlemeyi sağlayacağı iyimserliğiyle yüzde 12'lik çıkış kaydetti.