Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fed Richmond Başkanı Jeffrey Lacker, bu hafta politika yapıcılar tarafından verilen ek tahvil satın alma kararına "verimsiz" olduğu ve enflasyonu arttıracağı için karşı çıktığını söyledi.

Lacker bugün yaptığı bir açıklamada, "Şu anda daha fazla parasal genişleme ekonomide gözle görülür bir genişlemeyle sonuçlanacak gibi durmuyor fakat eğer öyle olursa, aynı zamanda istenmeyen bir enflasyon yükselmesine sebep olacaktır" diyerek, istihdam piyasasında yaşanan gelişmenin gerçek faktörler tarafından sınırlandırıldığını ve bu faktörlerin üstesinden para politikasıyla gelinemeyeceğini ifade etti.

Richmond Fed Başkanı, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin 23-24 Ekim'de gerçekleştirdiği ve yetkililerin 40 milyar dolarlık tahvil alımına yönelik taahhütlerinin altını bir daha çizdiği toplantıda karşı oy kullanan tek başkandı.

Lacker yaptığı açıklamasında mortgage destekli tahvil alımına, Fed'in kredi akışını "bir spesifik ekonomik sektöre" aktarmasına karşı çıktığını söyleyerek "şiddetle muhalefet" etmişti. Lacker, 2004 yılından bu yana Richmond Fed başkanı olarak görev yaparken, daha önce aynı bankanın araştırma direktörü olarak görev yapmıştı.