Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, ABD'de ekonominin 3. çeyrekte beklenenden daha fazla genişlediğini gösteren veriler üzerine euro karşısında son 2 haftanın en yüksek seviyesine çıkarak, diğer büyük para birimlerinden daha iyi bir performans sergileyeceğinin sinyallerini verdi.

Euro ise İspanya'da yükselen işsizlik seviyesinin her dört kişiden birini vurarak yeni bir rekor kırması üzerine resesyonun devam edeceği endişelerini arttırmasıyla düşüş yaşadı. Yen, düşük çıkan şirket verilerinin hisselerde satışa yol açmasıyla dolar karşısında 4 ayın en düşük seviyesinden tekar çıkışa geçti. Avustralya doları ise yüksek getirili varlıklara olan talebin düşmesiyle değer kaybetti.

Credit Agricole Corporate & Investment Bank Döviz stratejisti Sireen Harajli, "Büyüme rakamları ABD'de harika olmamasına rağmen Japonya ve Euro Bölgesi'nden daha iyi görünüyor" dedi.

Euro, dolar karşısında yüzde 0.2 düşerek New York saatiyle 08:54'te 1.2914 dolar oldu. Yen karşısında yüzde 0.6 değer kaybeden euro, 103.21 yene geriledi. Japon para birimi ise dolar karşısında yüzde 0.5 değer kazanarak 79.91 yen oldu.