Advertisement

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi (C) Grubu 3. maçında sahasında Hırvatistan temsilcisi Cedevita Zagreb'i 85-66 yendi.

Karşılaşmaya Green'in sayılarıyla başlayan Cedevita Zagreb karşısında Anadolu Efes, Farmar ve Lucas'ın etkili oyunuyla 5. dakikayı 18-8 önde geçti. İlk çeyreğin geri kalan süresinde her iki takım da karşılıklı basketler buldu ve ilk 10 dakika Anadolu Efes'in 23-14 üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe etkili başlayan Anadolu Efes, savunmadaki sertliğini artırdı ve Vujacic'in skorer oyunuyla 26. dakika içinde farkı 19'a çıkardı (37-18). Bu dakikadan sonra bir ara 20'ye çıkan farkı Hırvat temsilcisi biraz eritse de Anadolu Efes ilk yarıyı 44-28 önde bitirdi.

Anadolu Efes karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başladı. Lacivert-beyazlılar, rakip pota altını iyi kullanıp, rakibine de fazla sayı şansı tanımayınca 25. dakika içinde farkı 23'e yükseltti (58-35). Konuk ekip, Green'in 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu sayılarla oyunda tutunmaya çalışsa da Anadolu Efes rakibinin farkı fazla eritmesine izin vermedi ve son çeyreğe 66-47 önde girdi.

Müsabakanın son çeyreğinde Anadolu Efes'in etkili oyunu devam etti. Ev sahibi ekip, Batista ile üst üste bulduğu sayılarla 33. dakikada farkı 25'e çıkardı (74-49). Geri kalan sürede Cedevita Zagreb'in çabası yeterli olmadı ve Anadolu Efes karşılaşmadan 19 sayı farkla 85-66 galip ayrıldı.

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Robert Lottermoser (Almanya), Paolo Taurino (İtalya), Elias Koromilas (Yunanistan)

Anadolu Efes: Farmar 14 , Sinan Güler 3, Lucas 16, Savanovic 10, Semih Erden 7, Kerem Tunçeri 3, Vujacic 18, Ermal Kurtoğlu, Kerem Gönlüm 6, Batista 8, Doğuş Balbay

Cedevita Zagreb: Green 14, Wright 14, Babic, Gelabele 9, Bilan 6, Ilievski 5, Suput 1, Car 6, Andric 4, Bazdaric, Suton 4, Nurkic 3

1. Periyot: 23-14

Devre: 44-28

3. Periyot: 66-47

-Maçtan notlar-

Anadolu Efes, Cedevita Zagreb karşısında aldığı sonuçla gruptaki 2. galibiyetini elde etti. Hırvat temsilcisi ise 3. maçında da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Maçın en skorer ismi 18 sayıyla Anadolu Efes'te kenardan oyuna dahil olan Sasha Vujacic oldu. Lacivert-beyazlılarda, 16 sayıyla Lucas ve 14 sayıyla Farmar galibiyette pay sahibi oldu.

Anadolu Efes'te Esteban Batista bu sezon ilk kez forma şansı buldu. Başantrenör Oktay Mahmuti tarafından takımda düşünülmeyen, fakat Stanko Barac'ın sakatlığının ardından tekrar kadroya dahil olan Batista, maçta 8 sayılık bir performans gösterdi.

Bu arada, taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun tribünlerinde büyük boşluklar dikkati çekti. Müsabakayı Hırvat temsilcisinin 100'e yakın taraftarı da takip etti.

-Mahmuti: ''Çekindiğim bir maçtı. Farklı kazandığımız için mutluyum''-

THY Avrupa Ligi (C) Grubu 3. maçında Hırvatistan'ın Cedevita Zagreb ekibini 85-66 mağlup eden Anadolu Efes'te başantrenör Oktay Mahmuti, ''Çekindiğim bir maçtı. Farklı kazandığımız için mutluyum'' dedi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Mahmuti, karşılaşmaya iyi başladıklarını ve ilk devrede oluşturdukları farkı ikinci yarıda koruduklarını söyledi.

Mahmuti, maçtan önce bu karşılaşmadan çekindiğini vurgulayarak, ''THY Avrupa Ligi'nde 'nasıl olsa kazanırız' diye sahaya çıktığınızda işiniz kolay olmuyor. İlk devre iyi basket oynadık. Oyuncularım, kararlı ve istekli oynadı. Çekindiğim bir maçtı ama 19 sayılık bir farktan sonra memnun olmamam mümkün değil'' diye konuştu.

Kadroda düşünülmeyen fakat Stanco Barac'ın sakatlığından sonra takıma tekrar dahil olan Esteban Batista'yla ilgili olarak da Mahmuti, ''Batista'nın sözleşmesi devam ediyor. Barac'ın sakatlığından sonra başka oyuncu aramaya gerek yoktu. Sezon başında Batista'ya, onun bölgesinde Barac'ı oynatacağımı söylemiştim. Artık bu şans kendisinde. Bu şansı kullanıp kullanmamak da Batista'nın elinde'' dedi.

-Cedevita Zagreb cephesi-

Cedevita Zagreb Başantrenörü Bozidar Maljkovic ise bu akşam günlerinde olmadıklarını ve Avrupa'nın en iyi takımlarından birine kaybettiklerini söyledi.

Maljkovic, savunma ve hücumda çok kötü oynadıklarını aktararak, ''Çok yavaş oynadık ve maç boyunca gerekli hızı yakalayamadık. Anadolu Efes çok hızlı oynayan bir takım. Bizden daha büyük bir takıma sahipler. Topla birlikte pota altına her girdiklerinde takımım korktu. Vujacic, Farmar, Lucas harika oyuncular. Anadolu Efes, Avrupa'daki en iyi 5-6 takımdan biri'' şeklinde konuştu.

-Özerhun: ''Cedevita Zagreb karşısında tüm maçı kontrolümüz altında tuttuk ve kazanmayı bildik''-

Basketbol THY Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 3. maçında Hırvatistan'ın Cedevita Zagreb takımını İstanbul'da 85-66 yenen Anadolu Efes'te yüzler gülüyor.

Lacivert-beyazlı takımın genel menajeri Engin Özerhun, rakipleri karşısında tüm maçı kontrol altında tuttuklarını ve kazanmaları gereken bir karşılaşmayı galibiyetle noktaladıklarını söyledi.

Özerhun, ''Cedevita Zagreb maçı kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Nitekim çok üst düzey bir basketbol olmasa bile, zaman zaman iyi oynayarak tüm maçı kontrolümüz altında tuttuk ve kazanmayı bildik'' dedi.

Barac'ın sakatlığından sonra kadroya kattıkları Batista'nın maç eksiği olmasına rağmen iyi sayılabilecek bir düzeyde oynamasının kendileri açasından sevindirici olduğunu anlatan Özerhun, ''Şimdi önümüzdeki hafta oynayacağımız Caja Laboral maçı çok önem kazandı. Çünkü Caja Laboral, Emporio Armani'yi deplasmanda yenerek gücünü gösterdi. Ama biz de bu maçı kazanmak için oynayacağız'' diye konuştu.