Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tüm hisse senedi işlemleri, Sandy Kasırgası'nın New York'a saatte 70 mil hızla yaklaşması ve denizin yükselme tehlikesi nedeniyle çalışanları korumak için bugün yapılmayacak.

Security and Exchange Commission (SEC) tarafından duyurulan kapatma, 30 Ekim'e de sarkabilir. Bu duyuru, New York Borsası'nın borsa içi işlemleri durdurma kararı almasının ardından geldi. Yarın New York kıyılarına güney New Jersey'den ulaşması beklenen ve potansiyel olarak 60 milyon insanı etkileyebilecek bu fırtına, yolculuk etmek zorunda olan çalışanlar için önemli bir risk oluşturuyor.

NYSE Euronext CEO'su Larry Leibowitz, "Özellikle fırtınanın daha da sertleşmesi ile birlikte, bu yargı kararı piyasa katılımcılarının güvenliği için alındı" dedi ve "İstikrar ve yatırımcı güvenine yapılan vurgu ile birlikte, piyasanın bu şekilde işlemesi kamuoyu çıkarına görünmüyor. Neden bunu yapalım? Yapabileceğimizi kanıtlamak için mi? Bu çok anlamlı görünmüyor" şeklinde açıklamada bulundu.

New York Borsası ve Nasdaq Borsası ile birlikte Jersey City, New Jersey'deki Direct Edge Holdings LLC ve Lenexa, Kansas'taki Bats Global Markets Inc. tarafından işletilen borsalar faaliyetlerini askıya alacak. ABD'de hisse senedi işlemleri 13 borsa ve aracı kuruluşlar tarafından işletilen düzinelerce özel işlem salonunda yapılıyor.