Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'nin New York eyaletinde hayatı durma noktasına getiren Sandy kasırgası, New Jersey'de de halkı endişeye sevk etti.

Amerika'nın doğu yakasında New York ile uzun bir sınıra sahip olan New Jersey eyaletinde bazı sakinler kasırganın etkilemeyeceği tahmin edilen bölgelere doğru hareket etmeye başladı.

Belediyeler ilkokulları tatil ederken toplu taşıma seferleri iptal edildi.

New Jersey'in Manhattan'dan bir nehir ile ayrılan şehri Edgewater'da, kasırga nedeniyle bir günlüğüne tatil edilen okulların yarın da kapalı olacağı bildirildi.

Bu arada belediyeler vatandaşları su ve temel gıdaları stoklama konusunda da uyarıyor.

Yeşil dokusu ile ünlü eyalette, vatandaşları en çok tedirgin eden konuların başında, sel felaketi ile yaşlı ve yüksek ağaçların evlerin ve arabaların üzerine düşme tehlikesi geliyor.

Bugün ve yarın New Jersey eyaletinde güvenlik nedeniyle elektrik ve gaz kesintisi yapılması da öngörülüyor.

2011'de Irine kasırgasının, güney kesimlerinde büyük hasara yol açtığı New Jersey'de eyaletin tamamının Sandy kasırgasının etkisine girmesi bekleniyor.

New York ve New Jersey bölgesinden başlayarak ABD'nin doğu bölgesine giriş yapması beklenen kasırganın etkisinin Phiadelphia, başkent Washington DC, Baltimore ve Boston'a kadar uzanacağı öngörülüyor. Kasırganın, kuzey ve batıdan gelen soğuk hava dalgalarıyla birleşecek olması nedeniyle, ''Tarihi bir kasırga'' olabileceği uyarıları yapılıyor.

Seçim programlarını iptal eden ABD Başkanı Barack Obama dün, Amerikalıları Sandy kasırgasına karşı uyararak, ''Bu, ciddi ve büyük bir kasırga. Ciddiye alın'' demişti.