Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar Amerikan Borsaları Çarşamba günü yeniden işleme başladığında yönünü bulmaya çalışacak; ancak stratejistler, kasırga sonrası ilk günlerin Wall Street için beklemede kalmaktan ibaret olabileceğini söylüyor.

ABD tarihinin en büyük kasırgalarından biri olan Sandy Kasırgası, 1888'den bu yana ilk kez Wall Street'in 2 işlem günü üst üste kapanmasına neden oldu. NYSE Arca Sistem vasıtasıyla yapılan canlı işlemler mümkün olmasa da, borsalar Çarşamba günü yeniden açılacak.

Amerikan piyasalarının yönünü ve seviyelerini merak edenler için ise stratejistler belirli bir yön tahlil etmekte zorlanıyor. Brewin Dolphin2in başstratejisti Mike Lenhoff, borsanın her iki yönde de gidebileceğinin altını çizerek, piyasadaki oynaklığın hem yukarı hem de aşağı hareketlere neden olabileceğini, ancak herhangi bir bozukluğun, likidite üzerinde ani bir azalma etkisine neden olacağını söyledi. Lenhoff, "İnsanların tahminlerinin aksine piyasayı uçarken de bulabiliriz" dedi.

MarketWatch'a konuşan Lenhoff, traderların çoğunun kasırganın etkisiyle evlerinde beklemede kalabileceğinden ötürü işlem hacminin oldukça zayıf olabileceğini belirtti ve traderlara "Ne olduğunu anlamadan bir şeye sürüklenmeyin" tavsiyesinde bulundu.

Dow Jones Endeks Vadelileri Çarşamba günkü kısa seansı yüzde 0.03 yukarıda ve 13,062 puanda, Standard&Poor's Vadeli Kontratları da yüzde 0.14 yukarıda, 1,411.10 puanda kapandı. Nasdaq 100 Endeks Vadelileri ise yüzde 0.13 düşerek 2,655.25 puana geriledi.