Advertisement

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 1. Tur (A) Grubu'ndaki dördüncü maçında Yunanistan'ın Panathinaikos takımını 73-64 yendi.

Tempolu ve sert başlayan mücadelede 5. dakika 10-10 eşitlikle geçilirken, başantrenör Pianigiani'nin 6. dakikada oyuna aldığı McCalebb ve İlkan Karaman ile üst üste sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, 7. dakikada 15-10 öne geçti. Fenerbahçe Ülker'in iyi savunmayla 3 dakika sayı attırmadığı Panathinaikos, son bölümde Diamantidis ile pota altından, Ukic ile de dışarıdan 5 sayı üreterek bitime 38 saniye kala skoru 17-17'ye getirdi. Kalan saniyelerde McCalebb ile faul atışlarından 2 sayı bulan Fenerbahçe Ülker, 1. periyotu 19-17 önde geçti.

İkinci periyota iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, özellikle savunmada başarılı bir oyun çıkartırken, pota altında rakibinin etkili oyuncusu Schortsanitis'i durdurdu. 15. dakikada, önce İlkan Karaman, sonra da Bogdanovic ile üst üste bulduğu 3'lüklerle 29-21'lik skorla 8 sayı farkla öne geçen sarı-lacivertliler, 17. dakikada Bremer'in faul atışlarından kazandırdığı 2 sayıyla 34-24'lük skoru buldu. Mücadelesiyle rakibinin ritmini bozup, kritik dış atışlarda isabet bulan Fenerbahçe Ülker, 19. dakikada ve bitime 36 saniye kala Bogdanovic'in üçlükleriyle 15 sayılık (42-27) farka ulaştı. Sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 42-29 önde tamamladı.

İkinci yarıya iyi giren Fenerbahçe Ülker, Batiste'in sayılarıyla farkı artırırken, 27. dakikada İlkan Karaman ile bulduğu sayıyla farkı 19'a (52-33) çıkardı. Üstünlüğü elinde tutan sarı-lacivertliler son çeyreğe 58-41 önde girdi.

Son periyota tutuk başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk 4 dakikalık bölümde sadece 2 sayı üretirken, 35. dakika geçilirken Bremer ve 37. dakikada da Bogdanovic'in 3'lükleri farkın kapanmasını engelledi. Panathinaikos'un son bölümde mücadelesini artırıp farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve Fenerbahçe Ülker karşılaşmayı 73-64 kazandı.

(A) Grubu'ndaki ilk iki maçında BC Khimki'yi 92-80, Union Olimpija'yı 81-75 yenen, üçüncü maçında Real Madrid'e 83-75 yenilen Fenerbahçe Ülker, Panathinaikos karşısında da 73-64'lük skorla galip geldi.

Salon: Ülker Sports Arena

Hakemler: Carl Jungebrand (Finlandiya), Robert Lottermoser (Almanya), Matej Boltauzer (Slovenya)

Fenerbahçe Ülker: Bremer 8, Preldzic 5, Sato 7, Batiste 6, Andersen 2, McCalebb 13, İlkan Karaman 12, Oğuz Savaş 3, Bogdanovic 13, Ömer Onan 4

Panathinaikos: Ukic 11, Diamantidis 12, Maciulis 14, Panko 9, Armstrong 2, Schortsanitis 7, Tsartsaris 2, Lasme 7, Bramos, Kitchen, Xanthopoulos, Giannopoulos

1. Periyot: 19-17

Devre: 42-29

3. Periyot: 58-41

5 Faulle Çıkan: 33.23 Lasme (Panathinaikos)

-Taraftardan büyük destek-

Fenerbahçe Ülker'i, (A) Grubu'nda güçlü rakibi Panathinaikos ile yaptığı önemli maçta taraftarı yalnız bırakmadı.

Ülker Sports Arena'nın büyük bölümünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, zorlu mücadelede takımlarına tezahüratlarla destek verdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler locadan maçı izledi.

Sarı-lacivertlilerin bu sezonki transferlerinden Romain Sato ve Mike Batiste'in yanı sıra geçen sezon Fenerbahçe Ülker forması giyen Panathinaikoslu Roko Ukic, ilk kez eski takımlarına karşı forma giydi.

-Pianigiani: ''Panathinaikos takımına karşı müthiş bir galibiyet aldık''-

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani, THY Avrupa Ligi (A) Grubu'nda Panathinaikos karşısında aldıkları 73-64'lük galibiyetin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Panathinaikos takımına karşı müthiş bir galibiyet aldık'' dedi.

Pianigiani, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, sakatlık sorunlarıyla girdikleri sezonda THY Avrupa Ligi'nde 4 maçta 3 galibiyetin iyi olduğunu belirterek, ''Bizim için çok önemli bir galibiyet. Zorlu bir gruptayız çünkü. Sezona sakatlıklar nedeniyle çok sorunlu başladık. Bu durumda geride kalan 4 maçta 3 galibiyet iyi bir şey. Kendi evinizde 3 maçla başlamak çok tehlikeli aslında. Bu avantajı kaybederseniz, deplasmanda daha zor oluyor. Çok anahtar bir galibiyet aldık'' diye konuştu.

Oyuncularının sistemi anlamaya başlamasından mutlu olduğunu dile getiren Pianigiani, şöyle devam etti:

''Oyuncularımın artık sistemi biraz anlamasından mutluyum. Özellikle büyük bir takıma karşı oynadıklarında önemli bu. İlk 3 çeyrekte çok üreticiydik, enerjimiz yüksekti. Son periyotta enerji düşüklüğü oldu ama bu da çok normal. Dengeyi iyi sağladığımızı düşünüyorum. Son çeyrekte enerjimiz düştü. Bunun üzerinde çalışmamız gerekiyor. Oyuncular, 'maç bitti' psikolojisine girdiler ve hatalar yaptılar. Genel olarak Panathinaikos takımına karşı müthiş bir galibiyet aldık.''

-Pedoulakis: ''Bizim için önemli bir tecrübe oldu''-

Panathinaikos Başantrenörü Argiris Pedoulakis ise maçta ikinci çeyrek ve üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasının kendileri adına tam bir facia olduğunu anlatarak, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

''Bizim için ikinci çeyrek ve üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikası tamamen faciaydı. Çok fazla top kaybı yaptık. Takım olarak basketbol kesinlikle oynamadık. 4. çeyreğin başında ise koparmaya başladık ama çok geçti. Fenerbahçe Ülker tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Bu bizim için önemli bir tecrübe oldu. Hatalarımızı gördük. Neleri düzeltmemiz gerektiğini biliyoruz.''