Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ABD'de açıklanacak olan istihdam ve işsizlik verilerini beklemeleri ile birlikte durgun seyrediyor. Gösterge endeks Stoxx Europe 600 haftayı kazançla geçmeye yönlendi. ABD endeks vadeli kontratları da fazla değişmezken, Asya hisse senetleri değer kazandı.

Alcatel-Lucent SA, üçüncü çeyrekte zarara dönmesinin ardından yüzde 8.6 geriledi ve hisse senetlerindeki düşüşlere öncülük etti. Deutsche Telekom AG, temettüsünü düşürmeyi düşünebileceğini kaydetmesinin ardından yüzde 1.1 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'in altında bir düşüş gösterek, Londra saati ile 08:08'de 273.63 puana geldi. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi dün,  ADP özel sektör istihdam verisi dahil ABD'de açıklanan verilerin beklenenden daha iyi çıkmasının etkisi ile son iki haftanın en hızlı rallisini gerçekleştirdi. Aralık vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1'in altında bir düşüş gösterirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.

Londra'da CMC Markets Plc piyasa analistlerinden Michael Hewson, "İyi çıkan ADP istihdam verisi, bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin de onun gibi iyi çıkacağı beklentilerini yükseltti" dedi ve "Bugünkü Ekim ayı istihdam verileri, gelecek hafta yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde etkili olabilecek önemli veriler arasında yer alabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Stoxx 600 Endeksi, Çin ve ABD'den gelen olumlu veriler ve beklenenden iyi çıkan şirket karlarının küresel ekonomide toparlanmayı işaret etmesi ile birlikte bu hafta şimdiye kadar yüzde 1.1 yükseldi. Endeks, 4 Haziran'da gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 17 yükseldi.