Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama'nın iklim değişikliği, sağlık reformu, eğitim ve eşcinsel hakları gibi konularda geleceğe ilişkin önemli başarılara imza attığını savunan New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, başkanlık seçimleri için Obama'ya destek verdi.

Bloomberg View'de yayınlanan yazısında Michael Bloomberg, Sandy Kasırgası'nın neden olduğu yıkımın 6 Kasım'daki seçimlerin dinamikleri konusunda önemli noktalara parmak bastığını ve bir mola verdirdiğini
söyledi.

Bloomberg, kürtaj hakkı konusunda Obama'yı ve eşcinsel evlilikleri konusunda da Cumhuriyetçi Mitt Romney'nin muhalefetine karşı çıktı.  Bloomberg, Romney'nin iklim değişikliği konusuna çok da duyarlı görünmediğinii belirtti.

Seçim politikalarının ötesinde risk yönetimi konularına ilgili bir başkan istediğini savunan Bloomberg, aynı zamanda Romney'nin Beyaz Saray'a değerli iş dünyası deneyimlerini taşıyacağını da söyledi.

Bloomberg, Romney'nin önceden göçmenlik yasası, yasadışı silahlar ve kürtaj hakları konularında önemli pozisyonlarda bulunduğuna dikkat çekerek, bu başkanlık yarışında Cumhuriyetçi liderin bu konulardaki tavrını tamamen değiştirmiş olduğunu ifade etti.