Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Commerzbank AG, Euro Bölgesi'ndeki zayıflamanın daha önce tahmin edilenden daha geç gerçekleşeceğini ifade ederek, euronun dolar karşısındaki Aralık 2013'e kadar olan beklentilerini arttırdı.  
Frankfurt merkezli analistler Ulrich Leuchtmann ve Ralph Solveen'in müşterilerine yazdığı notta, Avrupa Merkez Bankası'nın "sınırsız tahvil alımı duyurusu piyasaları bizim önümüzdeki bir kaç haftada beklediğimizden daha çok sakinleştirmiş durumda" olduğu ifade edilerek, euronun zayıflaması bu nedenden dolayı daha sonra gerçekleşecek denildi.

Commerzbank, euronun bu yıl Aralık ayında 1.30 dolara yükselmesini beklerken, daha önceki tahmini 1.23 dolar olmuştu. Yine bankadan açıklanan nota göre euronun 2013 yılı sonunda 1.23 dolardan işlem görmesi beklenirken, bu yöndeki tahmin daha önce 1.16 dolardı.

Euro, Londra saatiyle 12:03'te yüzde 0.5 düşerek 1.2885 dolara gerilerken, gün içerisinde 1.2865 dolara kadar inerek 11 Ekim'den bu yana en zayıf seviyeyi görmüştü. Para birimi bu yıl genelinde yüzde 0.6 değer kaybetmiş durumda.