Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tarihinin en büyük kasırgalarından biri olan Sandy Kasırgası'nın Amerikan piyasalarının 1888'den bu yana en uzun süre kapalı kalmasına neden olduğu ve başkanlık seçimlerinin öncesindeki haftada New York Borsası kazanç sağladı.

İstihdam verilerinin beklenenden iyi gelmesine rağmen teknoloji ve emtia hisselerinin düşüşünü önleyememesi üzerine hisse senetleri haftanın son işlem gününde düşüş kaydetti. Visa Inc. ve General Motors Co., beklenenden iyi kâr tahminleri sayesinde yüzde 3.6 değer kazandı. Macy's Inc., satış tahminlerini yükseltmesinin ardından yüzde 5.5 oranında ralli yaptı. Apple Inc. yüzde 4.5 düşüşle 6. haftasını daha ekside sonlandırdı ve Ekim 2008'den bu yana en uzun süreli kayıp dönemine işaret etti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 1,414.20 puana gerilerken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.1 düşüşle 13,093.16 puana indi. Hisse senedi piyasaları 29 ve 30 Ekim tarihlerinde kapalıydı.

Kasırga, başkanlık seçimleri, istihdam verisi ve kazanç rakamlarının piyasayı etkilediğini belirten Loomis Sayles & Co.'nun fon yöneticilerinden David Sowerby, kazançların yukarı yönlü şaşırtmayı sürdürdüğünü, imalatta da ufak bir ilerleme görüldüğünü ve tüm bunların hisseleri olumlu etkilediğini söyledi.

New York Borsası'da kazanç rakamlarını açıklamış olan şirketlerin yüzde 71'inin beklentinin üzerinde kazanç açıklaması S&P 500 Endeksini destekledi. İmalat ve Tüketici Güveninde beklenenden iyi gelen veriler 1 Kasım'da Amerikan hisselerine son 7 haftanın en büyük desteğini verdi. İşverenlerin küresel büyüme ve siyasi çıkmazların ötesine bakmasıyla Ekim'de ABD'de istihdam artış kaydetti.