Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Meksika'da bugün başlayacak olan G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısının öncesinde Avustralya Hazine Bakanı Wayne Swan, G-20 ortaklarının küresel toparlanmayı "kırılgan" gördüğünü belirterek, Avrupa'nın finansaş birlik için daha fazla bastırması ve ABD'nin de bütçe açığını azaltması gerektiğini söyledi.

Birçok büyük ekonominin liderinin, büyümeyi sağlamlaştırmak için gerekli yapısal reformları uygulamasının önemine dikkat çeken Swan, "Yaptığım görüşmelerden aldığım izlenime göre, G-20'deki görevdaşlarımın çoğu küresel toparlanmayı kırılgan buluyor" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) 9 Ekim'de dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3.3 büyüyerek 2009'daki resesyondan bu yana en düşük büyümesini kaydedeceği ve önümüzdeki yıl da yüzde 3.6 büyüyeceğini öngördü. Fonun Temmuz'daki tahminleri 2012'de yüzde 3.5 ve 2013'te yüzde 3.9'a işaret ediyordu.

Swan, ABD'den son haftalarda daha olumlu veriler alınmasına rağmen dünyanın en büyük ekonomisi için de oynaklığın sürdüğüne dikkat çekti. Swan, bu haftaki seçimleri kazanacak kişi kim olursa olsun Kongre ile mali uçurumu önlemek için çalışacağını söyledi.

ABD'de 6 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinin öncesindeki son haftasonunda ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt ROmney, 270 koltuğu garantilemek için son kozlarını paylaşıyor.