Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon elektronik üreticisi Sharp Corp.'un rekor zarar açıklamasının ardından kurtarma başvurusu yapacağı spekülasyonuyla düşmesi ve emtia fiyatlarındaki değer kaybının etkisiyle Tokyo Borsası 3 günlük kazancının ardından bugün satıcılı seyretti.

En büyük gelir kaynağı olarak emtia işlemlerini gören ticaretevi Mitsui&Co., petrol ve metaldeki düşüş üzerine yüzde 2.1 değer kaybetti. Elektronik mağazası Yamada Denki Co., kazanç tahminlerini aşağı çekmesinin ardından yüzde 5.8 düştü. Regülatörlerin Kansai Electric Power Co.'daki reaktörleri kapama kararını ertelemesi üzerine kamu hizmeti şirketleri geriledi.

Japonya'daki kurumsal kazançların açık bir şekilde kötü olduğunu ve piyasayı aşağı çektiğini belirten Resona Bank Ltd.'ın başekonomisti Koichi Kurose, yatırımcıların teşvik önlemlerinin, küresel ekonomiyi likidite enjeksiyonuyla desteklemesini umduğunu, ancak bunun olmadığını söyledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 9,013.25 puana geriledi. Endeks 30 günlük ortalamasının yüzde 10 altında seyretti. Daha geniş kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.5 düşüşle 748.28 puana indi. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 2 hisse değer kaybetti.

Topix Endeksi, Avrupa Merkez Bankası'nın 6 Eylül'de küresel teşvik furyasını yeniden başlatarak beraberinde Fed ve BOJ'u da sürüklemesinden bu yana yüzde 4.6 yükseldi. Endeksteki hisseler, defter değerlerinin 0.9 katından fiyatlanarak, sırasıyla 2.2 ve 1.5 katından işlem gören Standard&Poor's 500 Endeksi ve Europe Stoxx 600 Endeksi'nin gerisinde kaldı.

S&P 500 Endeks Vadelileri yarınki başkanlık seçimi öncesinde yüzde 0.1 yükseldi.

İlgili makale için tıklayınız...