Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

ABD başkanlık seçimlerine 2 gün kala seçmenler, sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla kime, niye oy vermeyeceklerini yazdı.

Dün, ABD'de seçmenler, "Neden Obama'ya Oy Vermiyorum" (WhyImNotVotingForObama) ve "Neden Romney'e Oy Vermiyorum" (WhyImNotVotingForRomney) anahtar kelimelerini kullanarak kime niye oy vermeyeceklerini yazdı.

DianaRae_FL isimli kullanıcı Obama'ya neden oy vermeyeceğini "hayatım boyunca durmadan çalıştım ve kazandıklarımı dağıtmaya da hiç niyetim yok" diyerek açıklarken, EcheMadubuike isimli kullanıcı ise hiçbir erkeğin, kadınların bedenleriyle ne yapıp yapmayacağını söylemeye hakkı olmadığının altını çizerek, Romney'e oy vermeyeceğini yazdı.

Kürtaj hakkıyla ilgili yapılan bu yorum, Twitter üzerinden 2 bin kere paylaşılırken, analiz sitesi www.topsy.com, iki anahtar kelimeyle ilgili yaklaşık 11 bin tweet atıldığını açıkladı.

Yarın, Demokrat Başkan Barack Obama ve eski Massachusetts valisi Mitt Romney'nin yarışacağı başkanlık seçimlerinde 100 milyon fazla seçmen oy kullanacak.