Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi yetkililerinin, Yunanistan'ın kurtarma yardımına ilişkin kararı ertelemesi ve Xinhua Haber Ajansı'nın Çin'in emlak vergisi programı denemesini genişletebileceğini yazması üzerine gelişen piyasa hisseleri 4. gününde de değer kaybetti.

Evergrande Real Estate Group Ltd. ve Poly Property Group Ltd. yüzde 2.9'un üzerinde düştü. Satışlarının yüzde 24'ünü Avrupa'da gerçekleştiren Samsung Electronics Co. son 2 haftanın en büyük değer kaybını yaşadı. Charoen Pokphand Foods Pcl, UBS AG'nin şirketteki hisselerini satmasıyla son 4 ayın en sert düşüşünü kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 982.46 puana gerileyerek Ağustos'tan bu yana en uzun süreli düşüş dönemine işaret etti. Xinhua Haber Ajansı'nın haberine göre Çin Konut Bakanı, hükümetin, emlak fiyatlarını yakından izlediğini söyledi. Yunanistan'a bütçe açığı hedeflerini tutturması için 2 yıl ek süre tanıyan Avrupalı liderler, ülkenin ekstra finansman açığının nasıl kapatılacağına ilişkin kararı ise haftaya yapılacak toplantıya erteledi.

Metropolitan Bank&Trust Co.'nun yatırım yöneticilerinden Allan Yu, Avrupa'daki durum piyasalar üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ederken, Çin'in emlak vergisi tartışmasının baskıyı artırdığını söyledi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.8 kayıpla 11 Ekim'den bu yana en düşük kapanışını kaydetti. Evergrande Real Estate yüzde 4.2 ve Poly Property de yüzde 2.9 değer kaybetti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4, Tayvan'ın Taiex Endeksi de yüzde 1.8 düştü.