Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, mali uçurumun ekonomiye zarar vereceği endişelerinin yükselmesi ve Euro Bölgesi maliye bakanlarının, Yunanistan'ın borcunu nasıl ödeyeceğine dair bir anlaşmaya varamaması üzerine düştü.

Weatherford International Ltd., satışlarının tahminlerin altında kalmasıyla yüzde 9.2 geriledi. Microsoft Corp., Windows başkanının görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından yüzde 3.3 değer kaybetti. ABD'nin en büyük ev dekorasyonu şirketi Home Depot Inc. karının artmasıyla yüzde 2'lik sıçrayış kaydetti.

Standard & Poor's 500 Aralık ayı vadelileri New York saatiyle 07:23'te yüzde 0.5'lik gerilemenin ardından 1,371.2 puana indi. Dow Jones vadelileri de yüzde 0.4 düştü. ABD hisselerinin birçoğu dünü düşüşle geçirdi.

BGL BNP Paribas SA hisse stratejisti Guillaume Duchesne, "Bütçe belirsizliği bir risk. Her şey Obama'nın liderliğine bağlı. Yunan borç problemi de risk olarak devam ediyor" dedi.

ABD Kongre'sinin yıl sonuna kadar harekete geçmemesi durumunda, 607 milyar dolarlık otomatik harcama kesintileri ve vergi artışları Ocak ayında işleve girecek. Başkan Obama, önemli Demokratik ve Cumhuriyetçi liderleri mali uçurumu konuşmak adına Beyaz Saray'a çağırdı.