Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan, Euro Bölgesi maliye bakanlarının kurtarma paketi kredi dilimini ödemeyi geciktirmeleri sonrası 16 Kasım'daki borç geri ödemesini yapabilmek için 4.06 milyar euro tutarında borçlanma kağıdı sattı.

Yunanistan 1.3 milyar euroluk 13 hafta vadeli bonoyu yüzde 4.2 faizle sattı.Bu kağıdın 16 Ekim'deki satışında faiz yüzde 4.24 seviyesinde gerçekleşmişti. Yunan hazinesi ayrıca, 2.76 milyar euroluk dört hafta vadeli bonoyu yüzde 3.95'ten ihraç etti. Yatırımcılar, 13 haftalık kağıt için satış miktarının 1.66 katı alımtalebi ile geldi. Önceki ihalede bu oran 1.9 katı düzeyindeydi. Dört haftalık bonolarda ise satışın 1.3 katı kadar talep geldi.

Yarınki ikinci gün satışları ile toplam satış miktarı, ülkenin 16 Kasım'daki 13 hafta vadeli tahvillerin geri ödemesi olan 5 milyar euroyu karşılayabilir. Ağustos ayında yapılan bu 13 haftalık bono ihalesi, Avrupa Merkez Bankası'nın elindeki hükümet tahvillerinin itfasını karşılamak için gerçekleştirilmişti.

Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, dün yaptığı açıklama ile, Euro Bölgesi maliye bakanlarını Yunanistan'a 31.5 milyar euroluk kurtarma paketi kredi dilimini verme konusunda karar almak için 20 Kasım'da toplantı çağrısında bulunmuştu. Kredi dilimi, Başbakan Antonis Samaras2ın koalisyon hükümetinin ve kreditörlerinin kurtarma paketiin şartı olan kemer sıkma tedbirleri konusundaki anlaşmazlıklarından dolayı Haziran ayından bu yana dondurulmuştu.