Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, Avrupalı maliye bakanlarının Yunanistan'a yardım konusunda bir anlaşmaya varamayarak doları güçlendirmesi sonrası sarı metale olan talebin düşmesiyle New York işlemlerinde son 4 günün ilk düşüşünü yaşadı.

ABD Doları Endeksi, Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker'ın, bölge bakanlarının 20 Kasım'da tekrar buluşarak Yunanistan'ı tartışacağını söyleyip herhangi bir karar alımının ertelendiğini belirtmesi üzerine son iki ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Hindistan'da bugün Diwali festivali gerçekleşirken, 2011'in en büyük altın alıcısı Hindistanlı tüketiciler, dini festivallerde genellikle altın tüketimini arttırıyorlar.

Külçe altın rafinerisi MKS Finance SA kıdemli başkan yardımcısı Afshin Nabavi, "Dolar biraz daha güçlü. Bir çok Hindistanlı şu an tatilde. Geçtiğimiz bir kaç seansta Hindistanlılar hevesli alıcılardı ama bu alım şimdi artık yok" dedi.

Aralık vadeli altının ons fiyatı New York saatiyle 08:23'te yüzde 0.2'lik düşüşün ardından Comex'te 1,727.30 dolara geriledi. Spot altının onsu ise Londra'da çok değişmeyerek 1,727.50 dolar oldu.

Aralık vadeli gümüşün onsu çok değişmeyerek 32.55 dolarda kalırken, Ocak vadeli platin yüzde 1.7 değer kazanarak 1,593.80 dolar oldu. Aralık vadeli paladyumun onsu yüzde 2.2 artışla 621.60 dolar oldu.