Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilleri, Başkan Barack Obama'nın mali uçurum olarak adlandırılan durum konusunda uzlaşma sağlamak için Kongre'de Demokrat ve Cumhuriyetçi liderlerle biraraya gelmeden önce, yükselişini sördüncü güne taşıdı.

Gösterge 10 yıl vadeli tahvillerin faizi, Avrupalı yetkililer ile Uluslararası Para Fonu (IMF)  arasında, Yunanistan'a borçlarını azaltması için verilecek süre konusunda anlaşmazlık çıkmasının ardından son iki ayın en düşük seviyesine indi. Fed bugün, uzun dönemli borçlanma maliyetlerini düşürmek için, kısa vadeli tahviller yerine daha uzun vadeli tahvilleri koyma programı dahilinde, 2018 ile 2020 arasında vadelerde, 5.25 milyar dolarlık Hazine kağıdı alacak.

New York'ta Mitsubishi UFJ Securities USA Inc. kıdemli ABD Hazine traderı Thomas Roth, "Mali uçurum konusunda yenilenen bir sıkıntı söz konusu" dedi ve "Avrupa'daki sıkıntı artıyor. Bu endişeler yeniden kaliteye kaçış işlemlerini getiriyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan ya da 0.01 yüzde puanı düşerek, New York saati ile 08:21'de yüzde 1.60'ya geriledi. Bu kağıdın faizi güniçinde yüzde 1.57 ile 5 Eylül'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Kasım 2022'de vadesi dolacak yüzde 1.625 faizli tahvillerin fiyatı, 2/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 63 sent yükselerek 100 7/32'ye çıktı.

ABD tahvil piyasaları dün Gaziler Günü nedeniyle kapalıydı.