Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi günü 2. seansta güçlenen alışlarla önceki güne göre 658,17 puanlık yükselişle 72.015,20 puandan kapattı. İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,92 oranında değer kazanırken, toplam işlem hacmi 2 milyar lira oldu.

Endeks 2. seansta Avrupa hisse senedi piyasaları ve ABD vadeli işlemlerde görülen toparlanmanın da etkisiyle yükselişe geçerek ilk seans kapanışına göre 853,66 puan ve yüzde 1,20 oranında değer kazandı.

Analistler, gün içinde Yunanistan'ın borçlanma ihalesini başarıyla tamamlaması ve Almanya medyasında yer alan Yunanistan'a ek yardım yapılabileceği yönündeki haberler ile kayıplarını geri alan Avrupa hisse senedi piyasalarının İMKB'yi pozitif yönde etkilediğini, yurt içinde ise beklentilerden iyi gelen banka karlarının etkisiyle yükselişin ivme kazandığını belirtiyor.

Endeksin 72.000 puan üzerinde kapanış yapmasının teknik olarak olumlu görünümü yarına taşıyabileceğini ifade eden analistler, özellikle banka hisselerindeki yükseliş isteğinin dikkati çektiğini kaydediyor.