Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Alman maliye bakanı Wolfgang Schaeuble, Fransa'nın "Avrupa'nın hasta adamı" olarak nitelendirilmesine karşı çıktığını belirterek, kıtanın en büyük iki ekonomisinin birbirini eleştirmemesi gerektiğini savundu.

Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Schaeuble, "Birbirini sürekli hasta adam veya hasta kadın olarak adlandırma konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Fransız hükümetinin politikalarına güvenimiz var" dedi.

Alman Şansölye Angela Merkel'in müttefikleri, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı Fransız ekonomisini daha rekabetçi yapmak için yeterince hızlı çalışmamakla suçluyor.

Alman Spiegel dergisinde yer alan bir makaleye göre, Merkel'in Hristiyan Birlik grubu parlamento grubu lideri Volker Kauder, Fransa ve Almanya'nın Avrupa'daki en yakın partnerler olduğunu belirterek, "oradaki Sosyalistler gerçekten gerekli olan reformları yapmaya başlasalar iyi olurdu" dedi.

Hollande, yaklaşık 6 ay önce göreve başlamasından bu yana bazı işçiler için emeklilik yaşını düşürürken, 1 milyon euroyu aşan gelirlere yüzde 75 vergi getirdi ve asgari ücrette artışa gitti. Hollande aynı zamanda Merkel'in, Avrupa'daki borç krizini kontrol altına alabilmek için uygulatmak istediği kemer sıkma politikalarını da gevşetmesi konusunda baskıda bulundu.