Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in iktidardaki Komünist Partisi'nin yeni lider seçimi toplantılarının sonuna gelinmesiyle Çin Borsaları satış ağırlıklı seyretti. Tüketiciye bağlı hisseler düşerken, alüminyum üreticileri yükseldi.

Çin'in piyasa değeri bakımından en büyük turizm şirketi China International Travel Service Corp., yeni hisse satış planı üzerine günlük limiti olan yüzde 10 oranında düştü. Aluminum Corp. of China Ltd., China Securities Journal'ın hükümetin rezervleri artırmak için alüminyum alacağını yazması sonrasında Mart'tan bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Kangmei Pharmaceutical Co., CSI 300 Endeksi'nin bugünkü lideri sağlık şirketlerini yukarı taşıdı.

Değer kazanan her 2 hisseye karşılık 7 hissenin değer kaybettiği Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 2,043.80 puana geriledi. Endeks 10'dan fazla kez yön değiştirdi. çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Xi Jinping ve Başbakan Yardımcısı Li Keqiang, Komünist Parti'nin merkez komitesine bugün yeniden seçilirken, Politbüro Daimi Encümeni'nin en üst karar merciileri de yarın açıklanacak.

Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weijun, parti kongresinin ekonomik reformlar için çok heyecan verici haberler doğurmadığını ve piyasanın bundan ötürü bir miktar hayal kırıklığı yaşadğını söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacimleri 30 günlük ortalamanın yüzde 34 altında seyretti. Endeksin 30 günlük volatilitesi 14.2 puan ile bu yılın ortalaması olan 17.2 puanın altında seyretti.