Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunan ekonomisi, ülkedeki düşüşün 240 milyar euroluk (306 milyar dolar) Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu (IMF) kurtarma paketine rağmen daralmasını üst üste 17. çeyreğe taşıdı.

Atina merkezli Hellenic Statistical Authority tarafından yapılan açıklamaya göre, Gayrısafi yurt içi hasıla (GSYH) 3. çeyrekte bir önceki yıla oranla yüzde 7.2 düşerken, bu düşüş 2. çeyrekte yüzde 6.3 olmuştu.

Yunanistan'ın 5. yılına giren ekonomik düşüşü, uluslararası kreditörler tarafından bütçe açığını kapatabilmesi adına empoze edilen kemer sıkma politikalarıyla beraber daha da hızlandı. Yasa yapıcılar Haziran ayından beri dondurulmuş olan bir sonraki kurtarma yardımını alabilmek için 8 Kasım'da, 13.5 milyar euroluk bütçe kesintisinin de içinde yer aldığı yeni bir kemer sıkma paketini kabul ettiler.

Paris merkezli Societe Generale SA küresel ekonomi lideri Michala Marcussen, "Yunanistan, kemer sıkma konusunda çok fazla efor sarfetti. Ülke bugün öyle bir noktaya geldi ki daha fazla kemer sıkma politikalarıyla yola nasıl devam edebilir tahmin edemiyoruz. Aynı zamanda Yunan ekonomisi gittikçe ABD'deki Büyük Buhran'ı hatırlatan bir hale dönüşüyor" dedi.