Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İspanya, Yunanistan ve Portekiz'de sendikalar öncülüğünde sokağa dökülen halk, hükümetler tarafından planlanan kemer sıkma politikalarına karşı genel grev gerçekleştirirken, ufak çatışmalar ve tren ve metro istasyonlarında yaşanan ulaşım aksaklıkları da yerel medyada yer buldu.

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre Çarşamba sabahı İspanya'da elektrik kullanımı normal bir iş gününe oranla yüzde 15 gerileyerek yüzde 85 oldu.

Grevin ekonomi üzerinde göstereceği etki tartışılırken, Çarşamba günü erken saatlerde kaydedilen elektrik kullanım trendi, büyük otomobil fabrikalarının kapalı kalmasına rağmen ılımlı bir kesinti olduğunu gösterdi. En büyük iki İspanyol sendikası grev çağrısında bulunurken, Portekiz'de yapılan protestolarda 500,000 üyeli en büyük ikinci sendika greve katılmayı reddetti.

Portekiz'in en büyük sendika konfederasyonu olan CGTP greve 600,000'in üzerinde üyesiyle katılırken, konfederasyon lideri Armenio Carlos, "İnsanlar artık fakirliğe ve kemer sıkmaya 'yeter' diyorlar" ifadelerini kullandı.