Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Washington'daki bütçe tartışmaları ve İsrail'deki hava yolu şirketi grevinin, teknoloji hisselerinde erken saatlerde görülen ralliyi silmesi üzerine New York Borsası düşüş kaydetti. Dow Jones Endeksi Haziran'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Federal Express Corp. ve Boeing Co., en büyük şirketler arasındaki düşüşü devam ettirerek yüzde 2.8 değer kaybetti. Bank of America Corp. ve JPMorgan Chase&Co., finansal hisselerdeki düşüşün etkisiyle yüzde 1.8'in üzerinde geriledi. Dünyanın en büyük bilgisayar ağı ekipmanı üreticisi Cisco Systems Inc., beklentinin üzerinde gelen kazançları üzerine yüzde 4.8 primlendi. Facebook Inc., yatırımcıların, hisselerin serbest bırakılmasının ardından işlem görebilecek hisse sayısından geri adım atmaması üzerine yüzde 13 değerlendi.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 1.4 kayıpla 1,355.49 puana gerilerken, Dow Jones Endeksi de yüzde 1.5 düşüşle 12,570.95 puana indi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.3 kayıpla 2,846.81 puandan işlem gördü. Endeks, Eylül'de kaydettiği 12 yılın zirvesinden yüzde 10 düştü.

Endişelerin devam ettiğini belirten RBC Global Asset Management Inc.'in ABD hisseleri müdürü Ryan Larson, Ortadoğu'daki jeopolitik gerilim, Yunanistan ve İspanya'da devam eden endişeler, yaklaşan mali uçurum belirsizliği ve ABD'nin temel göstergelerinin teknik seviyelerin altında seyretmesinin beklentileri baskıladığını söyledi.